TOP-RO - Top siteuri din Romania Altele Bloguri, Bloggeri si Cititori top 90

Pages

marți, 23 iulie 2013

Mersul pe jos, sănătate maximă

      Mersul pe jos este o activitate fizică naturală accesibilă tuturor. Este singura activitate care păstrează sănătatea fizică şi mentală într-o formă bună, la orice vârstă. Uşor de practicat, necostisitoare şi fără riscuri, chiar şi pentru persoanele în vârstă, mersul pe jos poate fi foarte bine integrat în activităţilor cotidiene.

    Mersul pe jos poate avea o mulţime de beneficii. Specialiştii recomandă să mergem pe jos minim 30 de minute pe zi într-un ritm normal. Starea de spirit este real îmbunătăţită prin alegerea deplasării folosind mersul pe jos: ajută la sănătatea creierului, puterea de concentrare este vizibil accentuată, atenuează simptomele de depresie, înlocuieşte starea de oboseală cu mai multă energie,  creşte eliberarea de endorfină îndepărtând stresul, oboseala, tensiunea, scade semnificativ riscul de Alzheimer, reduce riscul de glaucom ş.a.m.d.
    Foarte multe beneficii ne sunt oferite de mersul pe jos dar puţin îl aleg, mulţi dintre noi preferăm să alegem metroul, maşina, trenul, motocicleta etc. Pentru cei care vor să slăbească mersul pe jos este una din cele mai sigure şi mai eficiente forme de exerciţiu, ce îţi asigură pierderea în greutate cu succes, menţinerea greutăţii, sănătatea şi buna funcţionare a inimii.
                                                                                                                                                     Alegeţi mersul pe jos ori de câte ori aveţi ocazia pentru că merită!



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu