TOP-RO - Top siteuri din Romania Altele Bloguri, Bloggeri si Cititori top 90

Pages

luni, 8 iulie 2013

O ţară mai curată

    De cele mai multe ori în loc să folosim coşurile de gunoi le aruncăm toate gunoaiele pe jos, de ce?, nu vrem să avem o ţară mai curată, un aer mai proaspăt?, ne place când mergem la un grătar cu prietenii ori familia să stăm pe grămezile de cutii de bere, peturi şi conserve? Cu toate că se fac destul de des acţiuni de ecologizare, nu prea pot face faţă un grup de vreo 500-600 de persoane în cele mai fericite cazuri, la câteva milioane de oameni care aruncă gunoaie pe jos zilnic, pentru că le e greu să meargă câţiva paşi până la un coş de gunoi care din fericire sunt peste tot pe unde ne aflăm.

     Ecologizarea este de fapt o ştiinţă care se ocupă cu studiul interacţiunii dintre vieţuitoare şi mediul lor de viaţă. Datorită faptului că omul este singurul "animal" care-şi poluează în mod deliberat, conştient mediul, termenul de ecologie a luat o tentă spre protecţia mediului. Trebuie să recunoaştem, să vedem că este o problemă, că sub aspectul ecologic moral sîntem cât se poate de dezastruoşi şi ar fi foarte bine dacă am putea să facem tot posibilul să începem să remediem această problemă cu care ne confruntăm fiecare dintre noi. Ca urmare, ecologizarea atât urbană cât şi rurală reprezintă o activitate care trebuie să contribuie la păstrarea valorilor mediului înconjurător, a sănătăţii populaţiei şi a unui cadru de viaţă civilizat.

    Mulţi dintre noi când avem şansa să participăm la o acţiune de ecologizare, ori ne e lene să ieşim şi noi să facem un bine ori “De ce să curăţ gunoaiele altora?”, alţii pot să cureţe după noi, hai să-i ajutăm şi noi, să lăsăm şi noi fiţele câteva momente de o parte pentru că fiecare mână de ajutor contează pentru a ne asigura un aer curat şi fără viruşi care din păcate sunt din ce în ce mai mulţi. Alegem să trăim în jeg (scuzaţi-mi expresia) sau să trăim în curăţenie? Daţi şi voi o mână de ajutor pentru că merită, folosiţi coşurile de gunoi şi lasă-ţi fiţele, pentru că e nevoi de fiecare dintre noi pentru a ajuta la o ţară mai curată.
    Luptaţi pentru o ţară mai curată pentru că e nevoie mai mult ca oricând!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu