TOP-RO - Top siteuri din Romania Altele Bloguri, Bloggeri si Cititori top 90

Pages

marți, 9 iulie 2013

Eşecul, drumul către lucruri noi

   De multe ori în viaţa asta ne confruntăm cu o grămadă de eşecuri şi de cele mai multe ori nu reuşim să trecem peste acel eşec din viaţa noastră. Cei care au această teamă de eşec se simt decepţionaţi dacă nu-şi ating de fiecare dată scopul fixat, sunt timizi, resemnaţi, şi se supun evenimentelor vieţii ca unei fatalităţi.
   Cei ce au frica de eşec ajung să evite să încerce lucruri noi, pe care şi le doresc, deoarece consideră că insuccesul este cel mai rău lucru care li se poate întâmpla: evită să se întâlnească cu parteneri de sex opus, să participe la examene de promovare în funcţie, să ia parte la experienţe de grup, de teama că nu se vor descurca şi vor fi respinşi.


   Se spune că Edison a eşuat de mai mult de 1000 de ori încercând să creeze becul. Când a fost întrebat, el a răspuns: “Nu am eşuat de 1000 de ori, am descoperit 1000 de moduri de a NU inventa un bec.” Cu fiecare eşec învăţăm ceva nou, de ce avem nevoie de acele eşecuri? Pentru că nimeni dintre noi nu s-a născut expert într-un domeniu sau altu, trebuie muncă pentru a ajunge la succes şi nu la eşec.
Important este să ne acceptăm aşa cum suntem: un om printre oameni, cu calităţi şi defecte pe care fiecare om le are, cu succese şi eşecuri la unii mai multe la alţii mai puţine, cu talente şi cu lipsuri. Fiecare eşec din viaţa noastră are un rol important pentru a deschide noi porţi, noi afaceri şi un nou mod de gândire.                                                                           “Gândeşte-te la eşec. Învaţă să trăieşti cu eşecul. Mai ales, învaţă că eşecul e ceva normal şi că eşecul şi succesul merg tot timpul mîna în mînă, fiind de nedespărţit”.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu