TOP-RO - Top siteuri din Romania Altele Bloguri, Bloggeri si Cititori top 90

Pages

marți, 16 iulie 2013

Un sport trendy şi pe cât se poate de sănătos

     Mersul pe bicicletă a devenit în zilele noastre extrem de populat fiind foarte sănătos şi în acelaşi timp şi trendy. În afara faptului că este amuzant să mergi pe bicicletă, mai poţi adăuga şi faptul că îţi face bine la sănătate. Eşti de 2 ori mai câştigat: te distrezi şi ai şi mai mult timp pentru alte pasiuni deoarece nu te vei îmbolnăvii aşa uşor şi nu în ultimul rând nu mai poluăm aerul.
     Mersul pe bicicletă are foarte, foarte multe beneficii cum ar fi: ajuta la menţinerea stării generale de sănătate, astfel vei economisi banii pe tratamente pentru că vacanţele tale să fie de neuitat, îţi îmbunătăţeşte condiţia fizică, este un exerciţiu cu rol terapeutic pentru trup şi minte, este ceva distractiv care sigur te va relaxa, tonifica musculatura, dar şi sănătatea pielii va avea de câştigat, deoarece orice exerciţiu fizic contribuie la detoxifierea organismului, te menţine în formă şi la o greutate corporală normal, poate fi un mijloc de transport plăcut, iar în trafic va fi cu o maşină în minus, ceea ce înseamnă o poluare redusă a aerului şi apei, astea fiind doar câteva dintre beneficiile care ne sunt oferite de mersul pe bicicletă.
     Dincolo de beneficiile din punct de vedere estetic şi al sănătăţii, mersul pe bicicletă este bun pentru starea de spirit. Ieşirile împreună cu prietenii, cu familia sau cu alţi pasionaţi de această formă de mişcare, în parcuri sau chiar în afara oraşului, reprezintă un mijloc excelent de destindere.                                                                                                                  Plăcerea simplă de a te plimba şi de a descoperi peisajul, combinată cu faptul că la fiecare ieşire îţi simţi corpul tot mai pregătit şi dornic pentru pedalat, face din mersul pe bicicletă un sport care ridică moralul. Aceasta ar fi o explicaţie pentru zâmbetul larg pe care îl afişează iubitorii acestui sport.                                                                                           Cu toate cele menţionate mai sus ar mai fi un lucru foarte important de asemenea pentru siguranţa noastră de care avem nevoie atunci când mergem pe bicicletă, acest lucru este echipamentul nostru de ciclism format din: casca, cotiere, genunchiere şi ar mai fi tricoul cu mâneca scurtă, pantalon cu bretele şi bazon de calitate, încălzitoare pentru mâini ş.a. 

Spor la pedalat! :)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu