TOP-RO - Top siteuri din Romania Altele Bloguri, Bloggeri si Cititori top 90

Pages

joi, 11 iulie 2013

Cititul, o activitate rar întâlnită în zilele noastre!

      În ziua de azi, cititul reprezintă o activitate pe care o privim cu prea puţină importanţă pentru noi tinerii. Acum avem Internetul, de unde ne putem lua informaţii/documenta când vrem despre tot ceea ce avem nevoie, cărţile devenind prea plictisitoare, preferam să vorbim cu un prieten pe mess sau pe facebook decât să ţinem cartea-n mana şi să o citim din scoarţă-n scoarţă. Prea puţini elevi îşi mai fac prezenţa prin bibliotecă şi asta doar atunci când nu au o altă sursă de inspiraţie. Internetul este sursa principală de documentare în ziua de azi, cărţile stând pe rafturi şi aşteptând să fie răsfoite.
    Astfel, cu un minim de efort, cu 2-3 click-uri sau touch-uri ale ecranului, orice informaţie, orice carte poate fi accesată şi citită de către orice persoană, din întreaga lume. Acum, majoritatea dispozitivelor mobile au conexiuni de mare performanţă la Internet, utilizatorii avînd acces imediat la orice dată de interes personal sau public putând să citească respectiva carte precum ar face-o atunci când ar avea-o în propria mână, însă nu pe hârtie, ci în format electronic.


   Şi când vrem să citim o carte apare ceva care să ne îndepărteze, televizorul, telefonul, un mesaj pe facebook, un buzz pe mess şi altele. Noi nu mai ştim să apreciem cu adevărat valorile scriitorilor noştri, nu ne mai interesează aceste aspecte atât de preţioase şi care, de fapt ne reprezintă pe noi. Ar trebui să găsim o soluţie la această problemă şi să încercam să apreciem ceea ce este cu adevărat important pentru noi. 

Cititul şi beneficiile acestuia

   Cititul are multe beneficii pentru noi atât la nivel verbal cât şi la nivelul sănătăţii, am să enumăr câteva dintre aceste benficii pentru a vedea cât de important este cititul în viaţa noastră: îmbunătăţeşte vocabularul, îţi menţine mintea active, vei dobândi o cultură generală vastă, modalitate eficientă de relaxare, contribuie la dezvoltarea imaginaţiei şi a creativităţii, metoda eficientă de îmbunătăţire a vieţii pe toate planurile s.a.m.d.

Funny stuff :D




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu